Kaewta's Thailandske Våruller

1 

Dette trenger du:

  • Soyaolje eller solsikkeolje som egner seg bra til steking og fritering.
    Olivenolje anbefales ikke til fritering.
  • Vårull omslag. En slags løvtynne ark som fyllet skal ligge i.
  • Medium til liten str. anbefales. Må oppbevares i fryser.
    Kan kjøpes i innvandrerbutikker, selges i butikken mellom Mc Donalds
    og fiskebutikken på Arken.
  • Sur søt Chilisaus, og fiskesaus selges hos Ica, Meny, Domus, Innvandrerbutikker.
    Chilisaus brukes som dipp saus, mens fiskesausen skal blandes med fyllet under steking.


  • FYLL - 20 til 30 våruller

  • 150 - 200g revet gulrot
  • 200 - 300g strimlet eller malt svinekjøtt, eller kylling.
  • 1/2 kålhode strimlet
  • ca 30 - 50g ris-vermicelli nudler - bløtlegges i vann(de trenger ikke kokes)
  • ca 30 - 50g mais
  • 25g hakkede ferske koriander blader
  • 3 hakkede fedd hvitløk
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 - 4 ts fiskesaus


  • Varm noen ss olje i wok pannen, fres hvitløk og deretter svinekjøtt.
    Legg fyllet tilside i noe som det kan renne av seg i.
    Ta i 1 ss olje til, stek opp kål og gulrot, men bare lett.
    Rør inn sukker, fiskesaus og korianderblader.
    Legg fyllet til avsiling og kjøl det helt ned.
    Alt fyllet blandes godt. Legg 1 -2 ss fyll i midten av papiret.
    Brett som en konvolutt og forsegle med pisket egg som du pensler langs kanten.
    Friteres i varm olje, snu dem rundt når de er gyldne, og la fettet renne av på
    tørkepapir på en rist. Serveres med ris og sursøt chilisaus. 


    Vest Indonesiske våruller


  • FYLL - 20 til 30 våruller
    • 150 - 200g revet gulrot
    • 200 - 300g strimlet eller malt svinekjøtt, eller kjøttdeig.
    • 1/2 kålhode strimlet
    • ca 30 - 50g ris-vermicelli nudler - bløtlegges i vann(de trenger ikke kokes)
    • 1 middels stor løk strimlet
    • 1/3 agurk strimlet
    • Annet fyll som egner seg: stangselleri, aromasopp, paprika, revet selleri
    • 25g hakkede ferske koriander blader
    • 3 moste fedd hvitløk
    • 1 ts most chili
    • 1 ts brunt sukker
    • 2 ss fiskesaus
    • 2 ss sursøt chilisaus


  • Varm noen ss olje i wok pannen, fres hvitløk og deretter kjøtt.
    Legg fyllet tilside i noe som det kan renne av seg i.
    Ta i 1 ss olje til, stek opp kål og gulrot, men bare lett.
    Rør inn sukker, fiskesaus, korianderblader, og chilisaus.
    Bland litt av sausene, sukker osv. inn med hver omgang av fyll som stekes,
    slik at det blir fordelt med alt fyllet.
    Legg fyllet til avsiling og kjøl det helt ned.
    Alt fyllet blandes godt. Legg 1 -2 ss fyll i midten av papiret.
    Brett som en konvolutt og forsegle med pisket egg som du pensler langs kanten.
    Friteres i varm olje, snu dem rundt når de er gyldne, og la fettet renne av på
    tørkepapir på en rist. 
    Alternativt kan vårullene legges på bakeplate på bakepapir, pensles med olje 
    og stekes i stekeovn til de er jevnt gyldne.
    Serveres med ris og sursøt chilisaus.